Verenigingsinfo
Algemeen

Even voorstellen

Basketball Batouwe is een teamsportvereniging voor jong en oud waar de ontwikkeling van jouw talent gecombineerd wordt met gezelligheid. Je kunt vanaf 6 jaar deelnemen bij onze jongste groep de 'mini's'. Vervolgens kun je op basis van je leeftijd en talent doorgroeien naar de opvolgende teams en wellicht wel naar ons vrouwen 1 of mannen 1 team. Onze vereniging heeft inmiddels meer dan 250 leden. Je kunt bij onze vereniging drie keer vrijblijvend meetrainen. Hierna dien je jezelf aan te melden bij het secretariaat. Pas na aanmelding bij de Nederlandse Basketball Bond (NBB) kun je deelnemen aan wedstrijden en toernooien.

Ons basketball seizoen loopt van eind augustus tot en met april, in mei kan op basis van behoefte doorgetraind worden. Bij de jongste peanuts en mini's wordt in beginsel alleen getraind en naar verloop van tijd wordt er deelgenomen aan toernooien. Pas bij de leeftijdsklasse onder 12 (U12) wordt er deelgenomen aan wekelijkse wedstrijden.

Onze thuiswedstrijden worden in Bemmel gespeeld in Sportcentrum de Schaapskooi. De wedstrijden vinden meestal op zaterdag plaats, eventueel op zondag. De trainingen worden op verschillende dagen gehouden. De trainingen vinden allemaal plaats in Sportcentrum de Schaapskooi. De trainingstijden en locatie zijn te vinden op deze website. De jeugdleden beginnen hun training tussen 17:30 en 18:00 uur en de laatste senioren eindigen uiterlijk om 22:30 uur.

Onze vereniging draait op de inzet van vrijwilligers. Naast de inzet van trainers, coaches, begeleiders en bestuursleden vragen we ook van al onze leden, naast hun inzet voor trainingen en wedstrijden ook hun inzet voor de zaaldiensten. Ieder competitiespelend lid is verplicht deel te nemen aan door de vereniging georganiseerde opleidingen voor scheidsrechters en/of tafeljury. Voor tafeljury is de minimale leeftijd 12 jaar en voor scheidsrechter 15 jaar. De leeftijd op de examendatum is bepalend. Recreanten worden 1 tot 2 maal per jaar ingedeeld voor de zaaldiensten. Jeugdleden worden zoveel mogelijk ingepland naast ervaren leden. Geïnteresseerde ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Voor het verzuim van deze diensten worden sancties opgelegd. Basketball is niet alleen je eigen wedstrijd spelen maar er ook voor zorgen dat anderen hun wedstrijden kunnen spelen. Deze saamhorigheid is belangrijk bij onze vereniging.

Naast het organiseren van trainingen, wedstrijden en cursussen verzorgen wij als vereniging ook nog andere (jaarlijkse) leuke activiteiten:
 1. Openingsfeest
 2. Sinterklaas (december)
 3. (Basis-) Scholentoernooi (december/januari
 4. Familie- en vriendentoernooi (december)
 5. Algemene ledenvergadering (maart/april)
 6. Jeugdclinic
 7. Batouwefeest (april)
 8. Batouwe Jeugdkamp

Voor de competitiewedstrijden hebben we een verplicht standaard clubtenue welke bij Sport 2000 Snelders Elst besteld kan worden. Naast nieuwe tenues zijn er ook gebruikte tenues te verkrijgen maar dit is afhankelijk van de voorraad. De kosten van een nieuw tenue (shirt en broek) bedragen rond de €50,00.

Alle leden dienen op de trainingen ook een leren basketball te hebben. Deze bal dien je zelf aan te schaffen.
Voor mini's en onder 12 teams is geen verplichting tot een lederen bal.
 • Mini's en onder 12 jaar: maat/size 5
 • Vrouwen én vanaf onder 14 jaar: maat/size 6
 • Mannen vanaf onder 16 jaar: maat/size 7

Naast deze basisinformatie worden onze leden via deze website voorzien van de laatste mededelingen en nieuwsberichten. Tevens kun je hier ons huishoudelijk reglement inzien.

Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2018 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.