NUTTIGE OVERWINNING LEKDETEC.NL TEGEN DOZY DEN HELDER
Geplaatst op 17 december 2018 om 18:32 uur
Bemmel - Loon Lions, 4Consult/Binnenland en Solar Systems Grasshoppers hebben zich al min of meer geplaatst voor het Final Four weekend. De vierde ticket gaat tussen Lekdetec.nl en Dozy Den Helder. Een overwinning voor Lekdetec.nl betekende dat deelname eigenlijk verzekerd is.

De start van Lekdetec.nl was fantastisch. Yvke Hoek toonde zich direct een plaag voor de Helderse verdediging en leverde een belangrijke bijdrage aan een 13-0 voorsprong na minder dan 5 minuten. Pas toen begonnen de gasten warm te draaien en tegenstand te bieden. Wisselingen deden het spel van Lekdetec.nl geen goed en met het tempo verdween de scoringsdrift bij de thuisploeg. 19- 8 was de nog wel duidelijke voorsprong na 10 minuten.

De driepunter wilde totaal niet vallen bij de thuisploeg maar Richelle van der Keijl compenseerde dat met een aantal scores onder de ring. Den Helder sloop dichterbij dankzij goede schoten van Britt Zappeij en Sarah Curran maar Lekdetec.nl bleef op voorsprong: 37- 30 was de ruststand.

Het derde kwart was voor Den Helder. Ondanks het harde werken van onder andere Julia Jorritsma was Zoe Slagter moeilijk af te stoppen in de bucket. Zij zorgde ervoor dat de achterstand nog maar vier punten bedroeg na 3 periodes: 51- 47.

De gasten kwamen in de begin van het vierde kwart langszij en op voorsprong maar Lisanne de Jonge schoot zeer effectief vanaf de vrije worplijn (12 uit 14) en bracht haar team terug aan de leiding. Den Helder leed een paar keer slordig balverlies waar met name Cornelia Fondren goed van profiteerde. Zij pakte niet alleen 19 rebounds maar bleef goed oog houden voor haar ploeggenoten waardoor Lekdetec.nl uiteindelijk de overwinning kon binnen slepen bij 70-60.

Een belangrijke overwinning op een directe concurrent. Ondanks dat het afstandsschot dramatisch was ( 1 op 18) werd dat feit voldoende gecompenseerd door hard werken in zowel aanval als verdediging. Al met al een verdiende zege.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.