COACH KAN MINUTEN VERDELEN TEGEN MARTINI SPARKS
Geplaatst op 05 november 2018 om 18:54 uur
Bemmel - Keijzer Capital Martini Sparks uit Groningen is een debutant in de hoogste klasse en had tot nu toe nog geen wedstrijd gewonnen. En Lekdetec.nl had geen behoefte om daar in Bemmel verandering in te laten brengen. De lijst geblesseerden binnen het team van Daan de Heus wordt echter alleen maar langer; Anne van Vlijmen was ook niet inzetbaar.

De gasten namen in de eerste minuten brutaal de leiding maar vrij snel kon Lekdetec.nl orde op zaken stellen en een gat slaan. De Groningse press bleek aan lekkage onderhevig en na 10 minuten leidde Lekdetec.nl met 23-13.

Het tweede kwart leverde hetzelfde beeld op. Op alle fronten was de thuisploeg beter en ondanks het harde werken van de speelsters van Martini Sparks liep de thuisploeg geleidelijk weg tot een eigenlijk al beslissende 42- 23 bij rust.

Het thuisteam liep in het derde kwart via een 19-0 run ver weg van de dolende tegenstander. Coach Daan de Heus kon met een gerust hart al zijn speelsters inzetten en de basis rust gunnen. Renske Scholten beloonde het vertrouwen van de coach met 5 punten en Zina Beunk mocht haar eerste minuten maken in de hoofdmacht. 65-26 was de alleszeggende stand na 30 minuten.

De wedstrijd kabbelde naar het einde zonder enorme opwinding. Martini Sparks volhardde in een zinloze press voor trainingsdoeleinden en Lekdetec.nl maakte dankbaar gebruik van de turn- overs van de tegenstander zonder tot groots spel te komen. Julia Jorritsma had een paar schitterende blocks en Fenne van der Wielen speelde een solide wedstrijd. Het verlossende eindsignaal kwam bij 86-46.

Een eenzijdige wedstrijd waarin als positief punt het spel van 'de bank' genoemd kan worden. De Groningse vrouwen lieten zien nog erg licht te zijn voor het grote werk ondanks de naar verluidt forse trainingsarbeid. Het aantal geblesseerden aan Bemmelse kant baart zorgen kijkend naar het pittige programma van de komende week.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.