Gemeente Lingewaard Zoekt Pleegouders
Geplaatst op 04 november 2018 om 13:49 uur
Bemmel - Kinderen moeten zorgeloos kunnen opgroeien, in hun eigen gezin. Dat vinden we allemaal. Maar soms kunnen kinderen voor een korte of langere tijd niet thuis wonen. Door uiteenlopende redenen. Voor deze kinderen zoekt de gemeente Lingewaard in samenwerking met entrea lindenhout een plek in een pleeggezin. Een gezin, waar ze in een gewone gezinssituatie terecht kunnen, waar ze zich thuis voelen en kunnen opgroeien. Voor een paar maanden, een paar jaar maar bijvoorbeeld ook voor één of twee weekenden in de maand, of twee dagen in de week. En het liefst in hun eigen omgeving. Zodat ze hun eigen vriendjes houden en hun eigen school of sportclub kunnen blijven bezoeken.

Er is een groot tekort aan pleeggezinnen. Daarom gaat de gemeente Lingewaard op zoek naar pleegouders. Dit jaar samen met scholen in onze gemeente en sportclubs, die op hun manier aandacht vragen voor pleegzorg voor kinderen in de buurt. Met een spandoek, een affiche, een nieuwsbericht of een folder.

Wat doet een pleegouder?

Als pleegouder vang je kinderen of jongeren op die vaak al veel hebben meegemaakt. Je biedt ze een stabiele basis waar ze (tijdelijk) mogen opgroeien. Tot ze weer teruggaan naar hun ouders, of zelfstandig gaan wonen. Ook deel je de opvoedtaak met de ouders, of het pleegkind nu tijdelijk of voor langere tijd bij je verblijft. De inzet is dat de eigen ouders de opvoeding weer op zich nemen als dat kan. John Goessens, pleegzorgmanager bij entrea lindenhout: “Pleegouders staan er overigens nooit alleen voor. Pleegouders kunnen altijd rekenen op persoonlijke begeleiding en ondersteuning van onze pleegzorgorganisatie met wie de gemeente contractafspraken heeft. Het zou toch fantastisch zijn als we ook in Lingewaard en omgeving nóg meer mogelijk maken voor kinderen die in de knel zitten.”

Wilt u pleegouder worden of meer informatie over pleegzorg? Kijk dan eens op www.ikwilpleegouderworden.nl en bezoek een informatieavond. Het kan zomaar voor een kind uit de buurt zijn.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.