EERSTE NEDERLAAG LEKDETEC.NL
Geplaatst op 29 oktober 2018 om 20:21 uur
Foto: Batouwe Basketball
Bemmel - Landskampioen Solar Systems Grasshoppers kwam op bezoek in Bemmel en dat beloofde dus op voorhand een hete wedstrijd.

Vanaf de opgooi gaven de twee teams elkaar weinig toe. Door scores van Julia Jorritsma nam Lekdetec.nl een kleine voorsprong maar van een gaatje was zeker geen sprake. Al snel bleek dat de gasten uit Katwijk in de rebound net even sterker waren waardoor zij meer tweede kansen kregen waar ze dankbaar gebruik van maakten. 21-23 was de stand na 10 minuten.

Ook in de tweede periode zat er weinig licht tussen de scores van beide formaties. Onder leiding van Mia Hordijk nam dit keer Grasshoppers het initiatief maar twee gave driepunters van Fenne van der Wielen hielden het evenwicht in stand. Ruststand: 35-34.

Na rust ontstond er voor het eerste een verschil op het bord door een 9-0 run van de thuisploeg. Via snelle aanvallen werd de Katwijkse verdediging op de proef gesteld en Lekdetec.nl nam een voorsprong van 9 punten bij 46- 37 ongeveer halverwege deze periode. Maar slordig spel gaf Grasshoppers de gelegenheid om terug te komen en een voorsprong te nemen via met name Noor Driessen en Ingrid van der Plas: 51-54 na 30 minuten.

Lekdetec.nl gaf zich niet gewonnen en knokte zich opnieuw terug door scores van onder andere Anne van Vlijmen en Yvke Hoek tot een gelijke stand bij 60-60. Een snel drietje van Ilse Kuijt bracht de gasten opnieuw op voorsprong. Twee keer dom balverlies in de opbouw van Lekdetec.nl gaf Grasshoppers 4 gratis punten en een 9-0 run waardoor het beslist leek na 37 minuten bij 63- 72. Maar via een hardwerkende Lisanne de Jonge (maar liefst 18 rebounds!) kwam de thuisploeg nog op twee punten, maar daarmee was de koek op: 71- 73.

Grasshoppers profiteerde van fouten van Lekdetec.nl en haalde voordeel uit het beter ingespeeld zijn als team. De Bemmelse meiden werkten keihard en versloegen de landskampioen bijna, maar net niet. De aanvalsrebounds die de Katwijkse konden verzamelen, gaven uiteindelijk de doorslag. Maar genoeg positieve aanknopingspunten voor coach Daan de Heus om met een goed gevoel naar de toekomst te kijken.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.