ZWAAR BEVOCHTEN EERSTE OVERWINNING VOOR LEKDETEC.NL
Geplaatst op 01 oktober 2018 om 19:57 uur
Foto: Fons Sluiter
Bemmel - De seizoensopening voor de Bemmelse vrouwen was tegen Loon Lions dus dat beloofde direct een mooie wedstrijd te worden. En dat werd het. Lekdetec.nl moest aantreden zonder de geblesseerden Marlou de Kleijn, Katoo Koenen en Richelle van der Keijl en bij de gasten uit Landsmeer bleef Janine Guijt aan de kant.

Vanaf het begin zag het spel van de thuisploeg er fris en snel uit. Geleidelijk werd een voorsprong genomen, De aanval ging in hoog tempo over veel schijven en omdat een flink aantal speelsters een bijdrage leverde aan de score in deze fase, zag het spel er zeer gevarieerd uit. Via 10-6 werd het eerste kwart afgesloten bij 16- 12.

Het tweede kwart bood hetzelfde beeld. De Bemmelse verdediging zat onder leiding van Cornelia Fondren en Lisanne de Jonge goed in elkaar en aanvallend was met name Yvke Hoek zeer goed bezig. Yordi Kathmann en Julia Jorritsma schoten met scherp. De rust kwam bij 35- 21 en een ruime overwinning lag in het verschiet.

Maar na rust tapte Loon Lions uit een ander vaatje. Een goede press van de gasten leverde Lekdetec.nl veel problemen op en zorgde voor veel balverlies en scores uit de break voor de gasten. De mooie voorsprong verdween als sneeuw voor de zon vooral dankzij goede acties van Tanya Broering. Na 30 minuten stond het 46- 45 en was de strijd weer volledig open.

De zone verdediging van Lekdetec.nl werd door Katie Bussey volledig omver geschoten en halverwege de laatste periode had Loon Lions het initiatief bij 53- 57. Aanvallend werd Lekdetec.nl afhankelijk van individuele acties die er gelukkig kwamen. Via Lisanne de Jonge kwam Lekdetec.nl weer gelijk en een drietje van Yvke Hoek bracht de voorsprong weer naar Bemmelse kant. Loon Lions stribbelde nog steeds tegen maar sterke fysieke acties van Cornelia Fondren konden alleen met fouten worden afgestopt en zij maakte geen fout vanaf de vrije worp lijn. Vlak voor tijd bracht coach Daan de Heus twee 'rookies' binnen de lijnen in de vorm van Aya Darib en Rinske Scholten. De overwinning kwam bij 71- 65.

Een goede overwinning die door keihard werken verdiend werd. Een mooie teamprestatie hoewel het team in het derde kwart ver weg zakte. Gelukkig werd het ritme op tijd hervonden. Een mooi begin van het seizoen!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.