Solar-Systemen Grasshoppers terechte kampioen
Geplaatst op 10 mei 2018 om 15:54 uur
Sponsoren, vrijwilligers en supporters BEDANKT!
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 13 15 16 11 55
Solar-Systemen Grasshoppers 19 23 13 11 66
Bemmel - Voor een uitverkochte, kolkende Schaapskooi speelde game 4 in de finalereeks zich af. Lekdetec.nl stond voor de opgave om tegenstander Grasshoppers opnieuw te verslaan om een vijfde wedstrijd af te dwingen en de landstitel te kunnen prolongeren.

De Schaapskooi stond bol van het lawaai geproduceerd door de beide supportersgroepen. Een geweldige atmosfeer voor de ogen van de camera van de NOS.

Terwijl Lekdetec.nl zocht naar de juiste openingen in de Katwijkse defensie ging Solar Systemen Grasshoppers vanaf het begin voortvarend aan de slag. In de eerste minuten leverde dat nog niet zoveel op maar direct zag het spel van de Katwijkse ploeg er natuurlijker uit dan dat van de gastvrouwen uit Bemmel. En halverwege het kwart was de machine warmgedraaid. Zowel van afstand, via de zusjes Fleur en Ilse Kuijt, als vanuit de paint werd de Bemmelse basket doeltreffend onder vuur genomen. 13-19 was de logische eerste pauzestand.

Lekdetec.nl vocht voor wat het waard was maar aanvallend bleef het uitermate stroef opereren. Slechts 1 score kon de landskampioen toevoegen in de eerste 5 minuten van deze periode waardoor er al een dodelijke achterstand van 18 punten op het bord kwam. Door keihard werken en goede individuele acties kwam de ploeg terug tot 28-42 bij rust.

Ook na rust bleef Grasshoppers controle houden over de wedstrijd. Maar de Bemmelse verdediging begon meer grip te krijgen in de loop van dit kwart waardoor de productiviteit van de gasten achteruit ging. Lekdetec.nl profiteerde met een 12-0 run en het thuispubliek schreeuwde hun team vooruit. Ook de Katwijkse supporters roerden zich luidkeels waardoor de sfeer in de hal geweldig was. Het slotakkoord in dit kwart was weer voor Grasshoppers door slechte passing aan de kant van Lekdetec.nl. Bij 44-55 begon de laatste periode.

Lekdetec.nl bleef keihard knokken maar de souplesse ontbrak en de creativiteit was te beperkt om de Katwijkse defensie te ontregelen. De aanvallen werden aan beide kanten onzuiverder maar de consequentie was dat het verschil in tact bleef. Het spel werd rommeliger en de vermoeidheid begon toe te slaan. Het eindsignaal klonk bij 55-66 waarmee de stand in de serie op een beslissende 3-1 voor Solar Systemen Grasshoppers kwam.

De Grasshoppers zijn de terechte kampioen. Na jaren van opbouw hebben ze dit seizoen met weinig veranderingen in de samenstelling van het team een zeer stabiel resultaat neergezet. De speelsters zijn gegroeid en zijn de stress van vorig jaar kwijt. Van harte gefeliciteerd, het is ze gegund!

Lekdetec.nl heeft eigenlijk een beter seizoen gespeeld dan in het begin werd verwacht. Dus ook voor ons team zijn complimenten op zijn plaats. Natuurlijk wil je ook winnen als je zover komt en dus heerst nu het verdriet, maar uiteindelijk moeten we ook tevreden terugkijken naar dit resultaat. Meiden, bedankt!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.