Lekdetec.nl leeft nog!
Geplaatst op 06 mei 2018 om 23:29 uur
Woman of the match: Marlou de Kleijn
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 20 21 21 25 87
Solar-Systemen Grasshoppers 19 21 15 16 71
Bemmel - Nadat de Dreamfields Dolphins hun grote droom, promotie naar de Promotiedivisie, hadden verwezenlijkt, moest Lekdetec.nl aantreden voor Game 3 van de finale-reeks tegen Solar Systemen Grasshoppers. Bij winst zou het team uit Katwijk de serie winnen met 3-0 en het landskampioenschap voor het eerst opeisen. Aan Lekdetec.nl de taak om de serie levend te houden.

Voor een bomvolle Schaapskooi werd het een wedstrijd op het scherp van de snede. Voor de neutrale toeschouwer was het direct duidelijk dat hier de beste twee teams van Nederland op het veld stonden. Lekdetec.nl begon direct met mooi, snel aanvalsspel terwijl de Grasshoppers lieten blijken geen last van zenuwen te hebben en ook vol voor de winst gingen. Het was vanaf de eerste minuut een prachtige wedstrijd. Bij 10-10 halverwege het eerste kwart kwam Lisanne de Jonge in het veld en dat gaf meer swung aan de Bemmelse aanval. De thuisploeg sloeg een klein gaatje maar dankzij een sterke Fleur Kuijt werd het gat gedicht tot 1 punt na 10 minuten: 20-19.

Ook het tweede kwart zat vol aantrekkelijk basketball. Sarah Curran liet zien helemaal terug te zijn met haar schoten. Maar ook zij kon niet voorkomen dat de gasten uit Katwijk in het begin van de periode het initiatief namen en de leiding pakten. Zij schoten niet beter maar wel meer dan de thuisploeg en liepen naar 20-25. Omzettingen in de Bemmelse verdediging hadden daarna het juiste effect en zorgden ervoor dat Lekdetec.nl bij rust weer de leiding had bij 41-40.

Langzaam schoof het initiatief naar Lekdetec.nl. Het publiek zag snelle, doeltreffende Bemmelse aanvallen waarna veel langere Katwijks balbezit volgde. Het Katwijkse schot was minder dan in wedstrijd twee omdat de verdediging van Lekdetec.nl veel effectievere druk gaf. Ook inside hadden de Katwijkse vechters Deborah Vos en Ingrid van der Plas het moeilijk tegen de goede defensie van onder andere Kris Biesters en Rowie Jongeling. Een belangrijke driepunter van Katoo Koenen zorgde voor een Bemmelse voorspong van 6 punten die naar 30 minuten nog iets groter was: 62-55.

Het bleef een wedstrijd op hoog niveau. Marlou de Kleijn soleerde een paar keer schitterend door de Katwijkse verdediging terwijl aan de andere kant Mia Hordijk nog maar eens haar klasse bewees met een paar onnavolgbare scores. Maar Lekdetec.nl had de prooi vast en liet niet meer los. Cornelia Fondren hield het hoofd koel, scoorde op belangrijke momenten en deelde en passant 7 assists uit aan haar teamgenoten. Noor Driessen bood nog verzet met een score met bonus maar het verschil werd langzaam groter onder andere door goed genomen vrije worpen. Na 40 minuten was Lekdetec.nl de terechte winnaar. 87-71 was de eindstand.

Een zeer belangrijke overwinning met een geflatteerde eindstand die in elk geval laat zien dat er meer dan voldoende klasse in het team van Lekdetec.nl aanwezig is. Verdedigend was het veel beter dan in de eerdere wedstrijden en dat was broodnodig tegen een opnieuw sterk Grasshoppers dat keihard bleef werken voor de punten. Een op alle fronten boeiende serie krijgt aanstaande woensdag het vervolg; opnieuw in de Schaapskooi. It ain't over till the fat lady sings!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.