Do or die voor Lekdetec.nl
Geplaatst op 03 mei 2018 om 12:22 uur
Defense Lekdetec.nl zal zaterdag flink aangescherpt moeten worden.
Foto: Jan van de Bilt
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Solar-Systemen Grasshoppers 23 16 19 22 80
Lekdetec.nl 20 8 19 28 75
Bemmel - Na twee uitwedstrijden in de finaleserie staat Lekdetec.nl met 0-2 achter en kan het zich geen nederlaag meer permitteren: tegenstander Solar Systemen Grasshoppers staat op matchpoint.

Wedstrijd 2 speelde zich af in een goed gevulde sporthal Cleijn Duin in Katwijk. Het tempo lag hoog in de beginfase en beide teams speelden fris van de lever. Lekdetec.nl leek met een kleine voorsprong de eerste pauze in te kunnen gaan (17-20), maar twee driepunters van de thuisploeg in de laatste minuut zorgde voor een 23-20 stand na 10 minuten. Dat was een voorbode voor wat komen ging.

Solar Systemen Grasshoppers vergrootte de voorsprong in het begin van het tweede kwart naar 28-20. Maar energiek aanvalsspel aan Bemmelse kant zorgde ervoor dat de stand in no- time gelijk getrokken werd. Daarna bleek voor de eerste keer deze wedstrijd dat de 'transition- game' van Lekdetec.nl van aanval naar verdediging veel te slap verliep; het duurde telkens te lang voordat de verdediging goed stond. De schutters van de Grasshoppers profiteerden meedogenloos van de geboden ruimte en schoten hun team naar een 39-28 voorsprong bij rust.

Lekdetec.nl kwam prima uit de kleedkamer en in mum van tijd werd het initiatief overgenomen en de stand opnieuw gelijk getrokken, onder andere door twee driepunters van Rowie Jongeling. Bij 45-45 mocht Cornelia Fondren aanleggen vanaf de vrije worplijn maar helaas mistte ze beide kansen. Het momentum keerde zich weer tegen de gasten uit Bemmel en de rommelig neergezette zoneverdediging werd compleet omvergeschoten door de Katwijkse speelsters. De achterstand bij rust werd in ere hersteld: 58-47 na drie kwarten.

De Bemmelse ploeg bleef knokken voor een goed resultaat en de speelsters bleven keihard werken. Het verschil werd teruggebracht tot 3 punten maar daar bleef het bij. Noodgedwongen werden fouten gemaakt maar Grasshoppers verzilverde de toegekende vrije worpen in de slotfase zonder blikken of blozen en hield de voorsprong vast: 80-75 werd de eindstand.

De verdediging van Lekdetec.nl moest 13 driepunters toestaan tegen 56,5%. Een compliment voor de Katwijkse meiden (maar liefst 8 speelsters schoten minstens 1 drietje raak) maar het zegt ook genoeg over de Bemmelse afweer.

Aanvallend was het veel beter dan in wedstrijd 1; de rotatie met 7 speelsters (eigenlijk 8, Fenne van der Wielen deed een kleine 4 minuten mee) werkte op zich goed en de scores waren redelijk verdeeld. Sarah Curran roteerde voor het eerst weer volledig mee en er zijn voldoende positieve aanknopingspunten voor vertrouwen in de komende wedstrijden. Maar het is nu wel erop of eronder. Bemmel maakt zich op voor een hete zaterdag!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.