Weer finale voor Lekdetec.nl
Geplaatst op 16 april 2018 om 11:25 uur
Rowie Jongeling heerst onder de ring
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 24 22 16 17 79
Dozy BV Den Helder 11 24 13 18 66
Bemmel - De derde wedstrijd in de halve finale play-off serie zou plaats vinden in Bemmel; bij winst verzekerde Lekdetec.nl zich van een finaleplaats.

In een zeer goed gevulde Schaapskooi begonnen beide teams geconcentreerd aan het duel. Dozy Den Helder nam een 0-4 voorsprong maar 9 punten op rij van Lisanne de Jonge betekenden een snelle ommekeer in de stand. Via 15-6 na 5 minuten liep Lekdetec.nl met gevarieerde aanvallen weg naar 24- 11 aan het eind van het eerste kwart.

Den Helder kwam beter uit de verf in de tweede periode. Onder aanvoering van een opnieuw sterke Gabriela Bronson werd de Bemmelse ring doeltreffend onder vuur genomen. Maar ook de aanval van Lekdetec.nl bleef produktief waardoor zich een boeiend schouwspel ontwikkelde met snelle aanvallen en mooie scores. De ruststand (46-35) gaf aan dat de strijd zeker niet gestreden was.

De kwaliteit werd er naar rust niet beter op maar de spanning bleef. Een oogblessure voor Cornelia Fondren kwam de thuisploeg slecht uit en hield haar lange tijd aan de kant. Door goede omzettingen in het team van Lekdetec.nl bleef de schade beperkt en kon Den Helder niet echt profiteren. Halverwege het kwart was het verschil minder dan 10 punten maar een sterk einde van Lekdetec.nl zorgde voor een iets comfortabeler verschil na drie periodes: 62-48.

Ook het laatste kwart ging gelijk op. Den Helder vocht voor wat het waard was maar het solide spel van Lekdetec.nl met een sterke Marlou de Kleijn in de aanval en met Rowie Jongeling als rots in de branding in de verdediging (hoogtepunt 2 blocks in 1 aanval van Den Helder) was teveel voor de gasten. 79-66 werd de eindstand.

Opnieuw een boeiende wedstrijd met een tegenstander die met opgeheven hoofd van het veld kon stappen. Het publiek werd goed vermaakt en kan zich opmaken voor een prachtige apotheose tegen een ploeg die nog niet bekend is.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.