Lekdetec.nl op matchpoint terug naar Bemmel
Geplaatst op 11 april 2018 om 17:45 uur
Cornelia Fondren ook in de defense niet te stoppen
Foto: Jeffrey Lewakabessy
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Dozy BV Den Helder 19 18 15 17 69
Lekdetec.nl 20 20 18 20 78
Bemmel - Ook de tweede halve finale play-off wedstrijd vond plaats in Den Helder; daarna zou het circus voor twee (indien nodig) wedstrijden naar Bemmel verhuizen.

Hoewel de eerste minuten net als tijdens de eerste krachtmeting weer voor Lekdetec.nl waren, verliep het eerste kwart anders. Ditmaal waren de gastvrouwen veel beter bij de les en verkleinden ze het verschil door met name goede schoten en acties van Gabriela Bronson tot 1 punt na 10 minuten: 19-20.

De Bemmelse aanval speelde zeker niet slecht tegen de afwisselende verdedigingsvormen van Den Helder maar het team leed teveel balverlies om een gat te slaan. Den Helder hield het tempo hoog, normaal is dat gunstig voor Lekdetec.nl maar niet in deze wedstrijd. De verdediging moest wijder gaan staan door de goede schoten van Den Helder waardoor Janiek van Veen en Maaike Klein makkelijker penetreerden in de Bemmelse bucket. Bij rust was het 37-40.

Na de rust bleef het een boeiende wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Lekdetec.nl moest regelmatig een kleine achterstand wegwerken wat niet makkelijk was tegen de hardwerkende Helderse verdediging. De Bemmelse ploeg werd steeds afhankelijker van individuele bevliegingen van vooral Cornelia Fondren en in mindere mate Marlou de Kleijn. Sarah Curran viel nuttig in en bracht haar ploeg weer aan de goede kant van de score: 52-58 na 3 perioden.

Den Helder bleef het proberen maar het schot wilde niet meer vallen en inside stond Rowie Jongeling geweldig te verdedigen (maar liefst 6 block shots). Cornelia zorgde hoogstpersoonlijk voor een iets groter gat door veel goede acties tegen een hoog rendement. De thuisploeg moest naar de noodrem grijpen maar de toegekende vrije worpen waren wel besteed aan Yordi Kathmann en Lisanne de Jonge. Het verschil bleef hangen rond de 6-8 punten en de seconden tikten langzaam weg. Bij het eindsignaal was de voorsprong voor Lekdetec.nl intact: 69-78.

Een spannende, plezierige wedstrijd waarin Den Helder veel beter voor de dag kwam dan tijdens de eerste ontmoeting. Leuk om naar te kijken zonder dat het briljant werd. Lekdetec.nl mag Cornelia bedanken voor haar spel; 34 punten en 12 rebounds zegt genoeg. En: over de (allemaal vrouwelijke) scheidsrechters niets dan goeds. En nu genieten van wat komen gaat in Bemmel!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.