Thuisvoordeel naar Lekdetec.nl door overwinning in Den Helder
Geplaatst op 10 april 2018 om 16:48 uur
De verdediging van Lekdetec.nl stond als een huis.
Foto: Jeffrey Lewakabessy
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Dozy BV Den Helder 9 13 14 21 57
Lekdetec.nl 23 13 18 18 72
Bemmel - De eerste wedstrijd in de best of five (halve- finale) serie was zaterdag in en tegen Den Helder.

Lekdetec.nl begon geconcentreerd aan de wedstrijd, had de verdediging goed staan en was aanvallend direct effectief. Dozy Den Helder had tijd nodig om aan de spanning te wennen en die tijd was er niet; de gasten leidden na 10 minuten met 9-23. Marlou de Kleijn en Cornelia Fondren waren daarbij de grote gangmakers.

De forse voorsprong leidde tot verslapping bij Lekdetec.nl. Het aantal turn- overs nam toe waardoor de thuisploeg de achterstand iets kon verkleinen. Maar het gevaar moest bij Dozy Den Helder te eenzijdig van Kourtni Perry komen die goed bewaakt werd door Rowie Jongeling. Het verschil was bij rust nog intact: 22-36.

Het spel werd er van twee kanten niet beter op, rommelig en weinig gestructureerd. Dozy Den Helder faalde van achter de driepuntslijn terwijl Lekdetec.nl de toegekende vrije worpen slordig afwerkte. Na drie kwarten was het 36-54 en was het geloof bij de thuisploeg op een goed resultaat definitief vervlogen.

De wedstrijd kabbelde naar het einde en hoewel het verschil nauwelijks kleiner werd bleef Lekdetec.nl met een kleine rotatie spelen; er werd geen risico genomen. De eindstand werd 57-72 en daarmee boekte Lekdetec.nl een belangrijke overwinning.

Het thuisvoordeel is door de overwinning in Den Helder nu in Bemmelse handen. Dinsdag volgt de volgende confrontatie In Den Helder alvorens de karavaan naar Bemmel verhuist. Het eerste gewin is kattengespin maar dit voelt lekker aan bij de Gelderse supporters.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.