Lekdetec.nl naar halve finale play-offs tegen Dozy Den Helder
Geplaatst op 23 maart 2018 om 10:44 uur
Marlou de Kleijn leidde haar team naar de overwinning
Foto: Wouter van Zoeren
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Royal Eagles 13 13 17 9 52
Lekedetec.nl 20 17 21 19 77
Bemmel - De tweede wedstrijd van de kwart- finale van de play- offs tegen FSG Royal Eagles was in Apeldoorn. Bij winst van Lekdetec.nl zou de stand op 2-0 komen en daarmee de serie beslist.

Het begin van de Bemmelse ploeg was veelbelovend; het weifelende spel van Royal Eagles werd direct afgestraft en 3- 15 was een alleszeggende tussenstand na 5 minuten. Maar daarna kwam de klad in het flitsende spel en grossierde de landskampioen in balverlies, slechte schotkeuzes en traagheid. De gastvrouwen kwamen terug tot 13-20 na 10 minuten.

In het tweede kwart deed Lekdetec.nl precies genoeg om Royal Eagles op afstand te houden. Het verschil schommelde meestal tussen de 6 en 12 punten, afhankelijk van individuele invallen van de Bemmelse speelsters. Bij rust was het 26-37.

Na rust bleef het beeld een beetje hetzelfde. Laura Westerik testte de defensie van Lekdetec.nl regelmatig en deed dat goed. Maar ze stond er min of meer alleen voor tegen een op alle fronten te sterke tegenstander die wat plichtmatig bleef spelen met af en toe een opleving. Cornelia Fondren en Marlou de Kleijn lieten zo nu en dan leuke dingen zien en droegen bij aan een 43-58 stand na drie kwarten.

De enige opwinding in het vierde kwart kwam eigenlijk van de scheidsrechters die weigerden om de wedstrijd aan te voelen. Zij eisten regelmatig een hoofdrol op en wekten daarmee vooral verbazing. Verder kabbelde de wedstrijd naar het einde dat kwam bij 52-77.

Een regelmatige overwinning voor Lekdetec.nl die nooit in gevaar kwam. Royal Eagles was zonder de zieke Marleen Peek te zwak om er een wedstrijd van te maken en het Bemmelse team was in gedachten al bij de dingen die komen gaan in de volgende ronde. Daar wacht een tegenstander van een ander kaliber: Dozy Den Helder. Hopelijk is iedereen heel en bij de les als de lange tocht naar Den Helder wordt aangevangen!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2018 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.