Lekdetec.nl deelt tik uit aan FSG Royal Eagles
Geplaatst op 18 maart 2018 om 19:49 uur
Yordi Kathmann is het schieten niet verleerd en tekende voor 4 driepunters
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 21 24 26 19 90
Royal Eagles 11 15 4 22 52
Bemmel - Er werd met veel belangstelling uitgekeken naar de eerste kwartfinale play-off wedstrijd in de 'best-of-three' serie tegen Royal Eagles uit Apeldoorn. Het was door de competitieopzet al enige tijd geleden dat de teams elkaar ontmoet hadden en Lekdetec.nl zou voor de eerste keer dit seizoen thuis met een volledige ploeg aantreden.

Na een gelijk opgaande beginfase (12-8 na 5 minuten) waarin Royal Eagles via Esther Fokke en Birte Steggink de Bemmelse verdediging op de proef stelde, begon het overwicht voor de thuisploeg langzaam vorm te krijgen. Na 10 minuten was het gat evenzoveel punten (21-11) vooral omdat de verdediging van Lekdetec.nl de angel (Laura Westerik) in de Apeldoornse aanval zeer goed onder controle had. Marlou de Kleijn startte weer in de basis en bewees haar belangrijkheid met een paar goed getimede scores.

Halverwege de tweede periode liep het verschil plotseling op. De Apeldoornsen zagen veel passes niet aankomen en Lekdetec.nl profiteerde messcherp van de geboden steals. In de aanval droeg praktisch iedereen bij in de score waardoor de verdediging van Royal Eagles vaak van het kastje naar de muur liep. En de ruststand (45-26) was eigenlijk al te afgetekend om nog te geloven in een spannende tweede helft.

Lekdetec.nl ging onverdroten door in de derde periode. Een gretige Katoo Koenen schoot twee driepunters binnen en Yordi Kathmann vierde haar terugkeer in de Schaapskooi met maar liefst vier driepunters. In de aanval waren de Royal Eagles finaal de kluts kwijt; zij konden in dit kwart maar 4 punten bijschrijven mede dankzij het sterke bucket verdedigen van Katoo, Kris Biesters en Bo Teulings waardoor 71-30 een bijna pijnlijke tussenstand was na 30 minuten. De frustratie liep op bij de Apeldoornse bank wat resulteerde in twee technische fouten.

Coach Gert Jan van der Linden bracht alle speelsters binnen de lijnen. Ellen Meeringa bedankte haar coach door een mooi drietje binnen te schieten terwijl Sarah Curran bewees dat een afwezigheid wegens een blessure niet betekent dat haar precisie geleden heeft. De wedstrijd liep freewheelend naar het einde dat kwam bij 90-52. Daarmee kwam Lekdetec.nl op 1-0.

Een mooie overwinning met veelal goed basketball. De breedte van het team betaalde zich gelijk uit met 4 speelsters in de dubbele cijfers en twee op respectievelijk 8 en 9. Cornelis Fondren had weer een double-double door 11 punten te scoren en 10 rebounds te pakken. Maar prijs de dag niet voor het avond is: donderdag volgt in Apeldoorn de tweede wedstrijd en de Royal Eagles zullen zich in hun thuishal niet nog eens op deze manier de kaas van het brood laten eten. De scharensliep is al gesignaleerd op de Veluwe....
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.