Lekdetec.nl ontmoet Royal eagles in eerste ronde play-offs
Geplaatst op 11 maart 2018 om 17:12 uur
Lisanne de Jonge speelt als vanouds.
Foto: Fons Sluiter
Bemmel - De laatste wedstrijd in de Elite A competitie was de uitwedstrijd tegen Renes Binnenland. Bij winst werd Loon Lions in elk geval ontlopen in de eerste ronde van de play-offs.

Het goede nieuws voor Lekdetec.nl was het weer meespelen van Yordi Kathmann en Marlou de Kleijn na een periode van afwezigheid door blessures. Sarah Curran bleef veiligheidshalve nog aan de kant.

Het werd een wedstrijd met een bizar verloop. Na een goede start zat Lekdetec.nl 10 minuten lang vast in een Barendrechts moeras. Een 16-0 run voor de thuisploeg zorgde voor een 26-17 achterstand na 12 minuten. Het spel bleef vooral verdedigend zeer mager waardoor Binnenland 44 punten kon scoren in de eerste helft; 10 meer dan Lekdetec.nl (34).

In het derde kwart was het ineens omgedraaid. De gastvrouwen schoten nog geen deuk in een pakje boter terwijl de Bemmelse aanvalsgolven zeer doelrijk waren tegen een hoog schotpercentage. In de bucket heerste Rowie Jongeling na een onzichtbare eerste helft. Maar liefst 14 rebounds pakte ze wat zorgde voor een double-double doordat ze tevens 13 punten liet aantekenen. Bij 53-58 brak de laatste periode aan.

Binnenland kwam nog 1 keer gelijk bij 64-64 halverwege het laatste kwart maar dankzij een scherp visier van o.a. Lisanne de Jonge (26 punten waaronder 4 driepunters) knokten de Bemmelse vrouwen zich naar een 68-76 eindstand.

Een nuttige overwinning die door veel inzet werd behaald. De driepunters vielen eindelijk weer eens tegen een mooi percentage (12 uit 28) en onder het bord werd het duel glansrijk gewonnen tegen de lengte van de thuisploeg. Nu Sarah nog terug en dan lijkt de ploeg klaar voor het volgende karwei: de eerste play-off wedstrijd thuis tegen FSG Royal Eagles aanstaande zaterdag om 20.30 uur! Komt dat zien!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.