Lekdetec.nl bijt van zich af tegen Dozy Den Helder
Geplaatst op 05 maart 2018 om 13:50 uur
Prima invalsbeurt van Merve Istek-Agir
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 23 15 26 17 81
Dozy BV Den Helder 12 12 11 27 62
Bemmel - Na een flink aantal frustrerende nederlagen was een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Dozy den Helder noodzakelijk om te proberen alsnog een extra play-off ronde te ontlopen.

Nog steeds zonder Yordi Kathmann, Marlou de Kleijn en Sarah Curran moest Lekdetec.nl aantreden tegen het team uit Den Helder. De start was zonder meer formidabel goed. Na de openingsscore van Lynn Tamis namens Dozy liet de thuisploeg een geweldige 18-0 run aantekenen. Bijna elke aanval werd verzilverd en halverwege de periode stond er een zelden vertoonde 20-4 op het scorebord. In dat tempo de hele wedstrijd door scoren zou de teller aan het eind op 160 brengen en dat bleek al gauw teveel van het goede. Na de 5e minuut kreeg Den Helder meer vat op het Bemmelse aanvalsspel waardoor het kwart eindigde bij 23-12.

De op de bank begonnen Kourtni Perry zorgde voor veel onrust in de verdediging van Lekdetec.nl. Maar zij werd onvoldoende gesteund door haar ploeggenoten om de voorsprong van de thuisploeg in gevaarte brengen. Bovendien misten de gasten erg veel vrije worpen waardoor Lekdetec.nl de marge zelfs iets kon vergroten tot 38-24 bij rust.

Het derde kwart, traditioneel een periode waarin Den Helder terugkomt bij een achterstand, was ditmaal volledig voor de thuisploeg. Onder leiding van Cornelia Fondren en Lisanne de Jonge, voor het eerste dit seizoen in actie in de Schaapskooi, werden er prachtige aanvallen opgezet en mooie assists gegeven en afgemaakt. Rowie Jongeling, Katoo Koenen en Kris Biesters werden vaak goed vrij gespeeld en droegen belangrijke stenen bij in de score. Bij 64-35 begonnen de teams aan de laatste periode.

De Bemmelse coaching staff kon lekker doorwisselen waardoor Merve Istek-Agir eindelijk weer minuten kon maken. Ze deed dat zeer verdienstelijk tot vreugde van de supporters. Dozy Den Helder kon de achterstand nog fors verkleinen maar dat mocht de Bemmelse pret niet drukken: bij 81-62 was de vurig gehoopte en dik verdiende overwinning een feit.

Een mooie overwinning via af en toe oogstrelend basketball. Maar nog belangrijker was de inzet die er mede voor zorgde dat Den Helder niet terug kon komen in de wedstrijd. Wetende dat de blessures op lijken te drogen, biedt dat hoop voor de komende weken!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.