Blessures verhinderen nog steeds een goed resultaat
Geplaatst op 26 februari 2018 om 18:57 uur
Lisanne de Jonge na 10 maanden weer terug op het veld!
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Solar-Systemen Grasshoppers 17 25 23 11 76
Lekdetec.nl 14 9 16 19 58
Bemmel - Sinds het begin van de tweede fase van de competitie had Lekdetec.nl nog geen wedstrijd gewonnen. Met nog drie wesdstrijden te gaan voor de play- offs moest aangetreden worden in Katwijk tegen Solar Systemen Grasshoppers.

Het goede nieuws voor coach Gert Jan van der Linden was de lang verwachte terugkeer van Lisanne de Jonge. Maar daar was het goede nieuws wel zo'n beetje mee verteld. Marlou de Kleijn, Sarah Curran en Yordi Kathmann bleven in trainingspak op de bank.

Het eerste kwart ging de strijd nog aardig gelijk op. Lisanne schoot de eerste punten binnen voor het team en voor haarzelf (dit seizoen). Grasshoppers speelde wat angstig waardoor de Bemmelse verdediging kordaat kon ingrijpen. Dankzij Cornelia Fondren bleef Lekdetec.nl aardig in het spoor om na 10 minuten af te sluiten bij 17-14.

De tweede periode was voor de Bemmelse supporters niet om aan te zien. De speelsters van Lekdetec.nl bewogen zich als toeristen over het veld en het heilige vuur leek te ontbreken om er echt een wedstrijd van te maken. Het team leek op makke schapen naar de slachtbank. De Katwijksen profiteerden dankbaar van de ruimte die hun schutters kregen en liepen beslissend weg naar 42-23 bij rust.

Na rust herpakte Lekdetec.nl zich. Ineens werd er harder gewerkt en werd de Katwijkse defense regelmatig lekgespeeld. Kris Biesters scoorde waardevolle punten en bewees haar waarde voor het team. Dit kwart werd dan ook gewonnen met 23-16 door de Bemmelse vrouwen. Zonder dat het ineens weer spannend werd, was het toch een mooie terugkeer in de wedstrijd.

Maar daarmee was de pijp wel leeg. Grasshoppers kreeg meer ruimte in de bucket en liep zonder veel moeite weer naar een ruimere voorsprong. Cornelia bleef voor elke bal vechten maar moest het moede hoofd buigen bij uiteindelijk 76-58.

Natuurlijk spelen de blessures parten en komt Lekdetec.nl nu teveel tekort. Maar ook de instelling liet deze wedstrijd bij een aantal speelsters te wensen over; als je dan weer een keer in het veld komt, maak er dan ook een strijd van. Die instelling werd node gemist.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.