Final Four opnieuw gewonnen door Lekdetec.nl
Geplaatst op 22 januari 2018 om 08:30 uur
lekdetec.nl winnaar van de Final Four!
Foto: Batouwe Basketball
Bemmel - Ditmaal was Katwijk het decor voor het Final Four weekend met op vrijdagavond de halve finales tussen Lekdetec.nl en Binnenland en tussen Solar Systemen Grasshoppers en Dozy Den Helder.

Met een zieke Sarah Curran en de half geblesseerden Marlou de Kleij en Rowie Jongeling werd het voor Lekdetec.nl een slijtageslag. De Bemmelse equipe schoot geweldig uit de startblokken en nam een mooie voorsprong die na 10 minuten 11 punten bedroeg: 28-17. Daarna kwam Binnenland vooral via Maxime Essenstam dichterbij tot 41- 35 bij rust. In de tweede helft hield Lekdetec.nl de voorsprong vast al bleef Binnenland voortdurend in het spoor. Aanvallend was het af en toe mooi om te zien maar verdedigend was het een gatenkaas. Het spel werd er niet mooier op maar via 62-54 na drie kwarten werd de wedstrijd op het tandvlees afgesloten bij 89-79. En omdat Dozy Den Helder de organiserende vereniging Grasshoppers daarna versloeg, moest er op zaterdag tegen Den Helder worden aangetreden voor de finale.

De finale werd een zeer spannende wedstrijd die pas in de slotminuten zijn passende ontknoping kreeg. Bijna de hele wedstrijd keek Lekdetec.nl tegen een achterstand aan maar met nog een paar minuten te spelen nam de Bemmelse ploeg voor het eerst een voorsprong bij 65-64. De zenuwen gierden door de zaal toen Den Helder vlak voor tijd nog een steal pakte die hen op gelijke hoogte hadden kunnen brengen. Maar het engeltje op de Bemmelse ring zorgde ervoor dat de open lay-up gemist werd waarna Cornelia Fondren de wedstrijd vakkundig uitspeelde en de overwinning veilig stelde. De eindstand was 71-67 en daarmee ging de Final Four Cup weer mee terug naar Bemmel!

In twee loodzware wedstrijden bewees de ploeg van Gert Jan van der Linden voor niemand bang te hoeven zijn, zeker kijkend naar de de bank met hele en halve blessures. Al met al een prachtig resultaat en de eerste prijs van het seizoen is binnen.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.