Oud-bondscoach Gadi Kedar Coach Op Het Big Shots Basketball Camp
Geplaatst op 16 januari 2018 om 17:11 uur
Bemmel - Naast de huidige line-up van eredivisie spelers en top jeugdcoaches voegen we met oud-bondscoach Gadi Kedar een Europese topcoach toe aan de staf van het Big Shots Basketball Camp.

Gadi Kedar was, voordat hij bondscoach werd van het Nederlands Mannen Team, dertien jaar coach op het hoogste niveau van Israel. Hij doorbrak in 1997 de jarenlange hegemonie van Maccabi Tel Aviv door de bekerfinale met Hapoel Jerusalem te winnen in een kolkende thuishal van Maccabi Tel Aviv. Tussen 2008 en 2011 was Gadi Kedar verantwoordelijk voor het Nederlands Mannen Team. Hij coachte 43 interlands, waarvan hij er 25 won. Hiermee behoort hij tot de top 4 bondscoaches met het hoogste winstpercentage bij het Nederlands Team.*

Gadi komt nog steeds graag terug in Nederland: Ik kom nog steeds elk jaar met een team uit mijn jeugdopleiding naar Nederland om wedstrijden in Nederland te spelen tegen leeftijdsgenoten. Elk jaar weer geniet ik van de geweldige faciliteiten in Nederland en de fantastische mensen die hier wonen. Ik heb een heerlijke en succesvolle tijd gehad als bondscoach van het Nederlands Team en verheug me er op om op dit camp te komen coachen. Het wordt een top camp!

Matthijs Groot over de komst van Gadi Kedar naar het Big Shots Basketball Camp: Ik heb jarenlang met Gadi mogen werken bij het Nederlands Team en ook in de afgelopen jaren hebben Gadi en ik regelmatig contact gehouden over het basketbal in Nederland en de mogelijkheden die er liggen om het basketbal verder te laten groeien. Israel heeft een geweldige basketbal cultuur waar ik de afgelopen jaren meerdere keren kennis mee heb mogen maken. We gaan proberen om die cultuur over te brengen naar het camp in Nederland en dat is natuurlijk geweldig!

Tijdens het Big Shots Basketball Camp zal Gadi Kedar clinics geven voor de verschillende leeftijdsgroepen. Verder zullen we een coachclinic organiseren op donderdag 26 juli 2018. Meer informatie hierover zullen we op een later moment naar buiten brengen.

Het Big Shots Basketball Camp 2018 in Zwolle is van 22 tot en met 27 juli in het Landstede Sportcentrum. Er kan nu ingeschreven worden voor het camp via de website www.bigshotscamp.nl

*bondscoaches met slechts 1 interland zijn hierbij buiten beschouwing gelaten.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2018 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.