Deelname Elite A en Final Four definitief veilig gesteld
Geplaatst op 15 januari 2018 om 07:59 uur
Final Four en Elita A bereikt
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 20 26 23 23 92
CTO Amsterdam 23 10 19 24 76
Bemmel - De thuiswedstrijd tegen het CTO Amsterdam was de laatste wedstrijd uit de eerste competitiehelft. Een overwinning zou Lekdetec.nl op de eerste plaats doen eindigen, een nederlaag zou in theorie nog kunnen betekenen dat Lekdetec.nl op doelgemiddelde een stuk lager zou eindigen. Rowie Jongeling en Kris Biesters ontbraken naast de nog geblesseerde Yordi Kathmann en Lisanne de Jonge.

De thuisploeg begon veel te gemakzuchtig aan de wedstrijd. De meiden van het CTO werkten simpelweg harder en vonden gemakkelijk de geboden vrije ruimte in de bucket. Via een 9-0 run namen ze brutaal een voorsprong en gaven die in het eerste kwart niet meer af: 20-23 na 10 minuten.

In de tweede periode kwam Lekdetec.nl moeizaam langszij om in de laatste 5 minuten ineens weg te lopen naar een voorsprong van 13 punten bij rust. Dat was gedeeltelijk te danken aan het betere verdedigende werk maar ook aan de missers aan de kant van het CTO en de steals die Lekdetec.nl kon maken door zwakke passing.

Dankzij het feit dat de vaste waarden van de Bemmelse ploeg makkelijk bleven scoren, kwam het CTO niet dichterbij na rust. Een groot deel van het team van Lekdetec.nl kon echter niet overtuigen, vooral in de verdediging was het vaak te langzaam en werd er met te weinig inzicht gespeeld. Het CTO bleef onverdroten doorgaan waardoor het wedstrijd niet leek te gaan tussen de nummers 1 en 8. Na 30 minuten stond 69-52 op het bord.

Marlou de Kleijn liet nog een paar mooie assists zien en er viel nog best wat te genieten voor het publiek in de laatste periode. Er werd genoeg gescoord aan beide kanten. De gasten kwamen uiteindelijk tot 76 punten wat voor hen een zeer goed resultaat is. Het zegt genoeg over de verdediging van Lekdetec.nl. Maar in de aanval werd voldoende effectief gespeeld om uiteindelijk toch een behoorlijke score bij elkaar te schieten: 92 punten.

Een overwinning waar niet lang over nagepraat hoeft te worden. Bedenkelijk is dat drie speelsters verantwoordelijk waren voor 86 punten. Maar goed: op naar de Final Four als nummer 1!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2018 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.