Topper al na een kwart beslist
Geplaatst op 24 december 2017 om 15:33 uur
Sarah Curran weergaloos
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 29 13 26 10 78
Dozy BV Den Helder 8 13 16 21 58
Bemmel - De stand in de eredivisie is zodanig dat elke wedstrijd belangrijk is. Dat gold zeker voor de confrontatie tussen de nummers 1 en 2 uit de competitie, Dozy Den Helder en Lekdetec.nl.

Voor het goed opgekomen publiek begon Lekdetec.nl ijzersterk. De eerste 9 (!) aanvallen werden allen verzilverd voornamelijk door toedoen van een weergaloze Sarah Curran. Vooral haar prachtige draai- en- ik -schiet jumpers waren oogstrelend en zeer doeltreffend. Dozy Den Helder stelde daar bijzonder weinig tegenover waardoor een 29-8 score op het bord stond na 10 minuten.

De gasten bleken beter bij de les in het begin van de tweede periode. De van de bank gekomen Kourtni Perry was moeilijk te stoppen voor de Bemmelse verdediging. En omdat het in de aanval van Lekdetec.nl ineens traag ging en niet meer liep, kwam Den Helder zienderogen dichterbij tot op 12 punten halverwege het kwart: 31-19. Een time- out zette de verdediging weer op scherp en onder andere via een paar steals en omdat Marlou de Kleijn zich met de score begon te bemoeien werd de oude marge weer in ere hersteld en zelfs uitgebreid: 42-21 bij rust.

Het goede spel van de thuisploeg zette zich voort in de derde periode. Cornelia Fondren en Kris Biesters blonken uit in het geven van assists waarbij Cornelia zelf ook optimaal profiteerde van de ruimte in de verdediging van Den Helder. 68-37 was een ongekende tussenstand na drie kwarten voor een wedstrijd tussen de lijstaanvoerder en de runner-up.

Coach Gertjan van der Linden wisselde naar hartelust door in de laatste periode waardoor alle beschikbare speelsters in het veld kwamen. Mooier werd het er niet op en de wedstrijd kabbelde naar het einde. Dozy Den Helder krabbelde nog 11 punten af van de achterstand maar de 78-58 eindstand zal toch een lange reis terug betekend hebben voor het bezoekende team.

Lekdetec.nl heeft de eerste echte test met de nieuwe aanwinsten glansrijk doorstaan. En dat is nodig gezien het feit dat het verschil tussen nummer 1 en nummer 6 op de ranglijst slechts 2 punten bedraagt. Het blijft ongemeen spannend en we kijken al uit naar de confrontatie begin januari in Landsmeer tegen Loon Lions. Nu even als koploper genieten van de feestdagen!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.