"Unvollendete' levert mooi debuut op voor Merve Istek-Agir en Marlou de Kleijn
Geplaatst op 19 december 2017 om 12:32 uur
Rowie Jongeling heerst als vanouds onder de borden
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 28 13 31 17 89
Amazone Utrecht 8 6 11 5 30
Bemmel - Lekdetec.nl snakte naar verbreding van het team na drie nederlagen op rij. En die verbreding kwam er in de personen van Merve Istek-Agir en Marlou de Kleijn. Amazone was de ideale sparring-partner om de nieuwe speelsters warm te laten draaien.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat er van spanning geen sprake zou zijn. Na 5 minuten was het verschil al 11 punten en de stand na het eerste kwart (28-8) deed de toeschouwers achterover leunen.

Coach Gertjan van der Linden kon na hartelust doorwisselen en dat was precies de bedoeling. Marlou de Kleijn solliciteerde direct naar de topscoorders rol maar Sarah Curran speelde meer, schoot vaker en scoorde vooral in de eerste 15 minuten naar hartelust. Tussen de 15e en 20e minuut nam de ploeg uit Bemmel gas terug en wist het nog maar 1 punt te produceren tot aan de rust die kwam bij 41- 14.

Na de grote pauze speelde Lekdetec.nl weer met volle inzet. In de rebound heerste Rowie Jongeling als vanouds (18 rbs, waarvan 9 offensive); de thuisploeg gaf weinig weg onder het bord en won het duel om de terugkaatsers glansrijk met 59-27. Bo Teulings scoorde in deze periode lekker uit een paar intercepties waar Lekdetec.nl sowieso een goede neus voor had; maar liefst 24 punten kwamen voort uit balverlies van Amazone.

Halverwege de laatste periode stond de teller op 85- 27 en het enige wat het publiek zich afvroeg was hoe dicht de score bij de honderd zou eindigen. Beau Teunissen kwam voor de tweede keer in het veld en kwam tot 8 minuten speeltijd, ik denk een nieuw record voor haar in dit team. Merve Istek scoorde ook een paar keer tot grote vreugde van de meegekomen fans.

Maar door een vervelende blessure aan de kant van Amazone in de laatste minuut werden de 40 minuten niet volgemaakt en maakten de scheidsrechters na overleg met de coaches een eind aan de wedstrijd. Het bleef bij 89-30.

Het klasseverschil was te groot in deze wedstrijd. Schotpercentages (45,3 tegen 22,6%), blocked shots (9 tegen 0), assists (28 tegen 1) en het al eerder genoemde verschil in de rebounds; ik zeg zelden iets over de tegenstander maar we hebben Amazone wel eens feller van zich zien afbijten. Voor Lekdetec.nl in elk geval een lekkere aanloop naar de kraker tegen Dozy Den Helder.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.