Tweede nederlaag op rij voor Lekdetec.nl
Geplaatst op 03 december 2017 om 22:18 uur
Fenne van der Wielen op schot met 3 uit 5 driepunters
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 17 17 17 18 69
Loon Lions 20 16 9 17 62
Bemmel - De toch al smalle selectie van Lekdetec.nl raakte in de uitwedstrijd van vorige week tegen Royal Eagles Apeldoorn Yordi Kathmann kwijt. De speelster liep een blessure aan haar knie op en staat waarschijnlijk ongeveer 3 maanden aan de kant. Het goede nieuws was dar Kris Biesters haar rentree maakte in het team en voor het eerst dit seizoen weer binnen de lijnen kwam. Overigens kon ook tegenstander Solar Systemen Grasshoppers meepraten over blessureleed: bij hen ontbraken vaste waardes als Fleur en Sonja Kuijt en Sharon Beld.

De Bemmelse vrouwen startte goed. Hoeveel de verdediging moeite had met een in de bucket sterk spelende Deborah Vos, nam de ploeg toch een voorsprong via vooral goede schoten van Sarah Curran en Fenne van der Wielen. Maar bij 20-14 moest het team door gaan wisselen vanwege foutenlast wat resulteerde in een 20-19 stand na 10 minuten.

Het tweede kwart gaf hetzelfde beeld. Lekdetec.nl bleef aan het goede kant van de score en liep weer wat uit door goede intercepties en goed rebound werk tot 46-38 bij rust.

De Katwijkse gasten hadden na rust meer vat op de Bemmelse aanval. De vermoeidheid begon langzaam mee te spelen en de bredere bank van Grasshoppers betaalde zich uit. Terwijl het schotpercentage bij Lekdetec.nl langzaam terugliep, bleven de gasten tegen een mooi gemiddelde raak schieten. Na drie kwarten was het gat gedicht: 58-58.

Het bleef spannend en de voorsprong wisselde een aantal keren van eigenaar. Maar de Bemmelse aanval stagneerde en werd veel te afhankelijk van de ingevingen van Cornelia Fondren. Bij Grasshoppers liet Ilse Kuijt zien weer helemaal terug te zijn na een blessure. Met prachtige scores bracht zij haar ploeg opnieuw aan de leiding en het Bemmelse publiek voelde de nederlaag aankomen. Het eindsignaal kwam bij 74-79 en zoals zo vaak had de beste ploeg gewonnen.

Het blijft bijzonder spannend in de competitie. Ng steeds vechten 6 ploegen om de eerste vier posities en elke wedstrijd is belangrijk. Hopelijk kan het team van Lekdetec.nl op korte termijn nieuw bloed toevoegen.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2019 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.