Lekdetec.nl wint ook derde competitiewedstrijd
Geplaatst op 16 oktober 2017 om 17:37 uur
Foto: Fons Sluiter
Sarah Curran woman of the match!
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 24 11 9 21 65
Renes Binnenland 15 8 15 17 55
Bemmel - De Bemmelse formatie moest thuis aantreden tegen het op papier sterke Renes Binnenland.

De eerste minuten van het duel waren voor de thuisploeg dat via een ijzersterke Sarah Curran direct een gaatje wist te slaan van 11-2 na vier minuten. De scherpe verdediging van Lekdetec.nl zorgde er voor dat Binnenland veel moeite had om goede schoten af te leveren. Een gevolg van de felle defense was wel dat een paar belangrijke speelsters (Cornelia Fondren en Rowie Jongeling) al vroeg in de foutenlast kwamen waardoor coach Gertjan van der Linden moest gaan door wisselen. Maar de voorsprong was er na 10 minuten: 24- 15.

Fenne van der Wielen kwam binnen de lijnen en liet direct een paar prachtige assists aantekenen. En omdat ook Bo Teulings en Katoo Koenen uitstekend van de bank kwamen, werd het gat in de tweede periode niet kleiner. Er werd minder gescoord in dit kwart maar dat gold voor beide teams: 35- 23 was de ruststand.

Het derde kwart liet rommelig spel zien. Lekdetec.nl bleef het initiatief houden maar de scores werden steeds duurder al bleef de voorsprong lang in stand omdat er verdedigend hard gewerkt werd. Tot aan de laatste paar minuten toen Maxime Essenstam en Zera Butter de basket ineens makkelijk wisten te vinden en het ineens weer een wedstrijd was bij een stand van 44-38 na drie kwarten.

Rowie en Cornelia, beiden tot dan toe niet bijster succesvol met scoren, stonden ineens op en zorgde ervoor dat de voorsprong opliep tot 55-42 na 37 minuten. De wedstrijd leek beslist maar Binnenland weigerde te capituleren. Myrthe den Heeten schoot drie drietjes op rij raak en bracht daarmee het verschil terug tot 6 punten met nog 1,5 minuut te gaan. Maar goede rebounds en scores van Katoo Koenen, gecombineerd met de ervaring van Cornelia Fondren zorgden ervoor dat de voorsprong tot aan de finish in tact bleef: 65-55 na 40 minuten.

Een goede teamprestatie waarin de bankspeelsters zeer belangrijk waren. Bij vlagen werd er aantrekkelijk gespeeld en bij vlagen oogde het moeizaam. Maar nooit had je het gevoel dat Renes Binnenland, ondanks alle grote namen, er met de overwinning vandoor zou gaan. Opnieuw een mooi resultaat voor het jonge team uit Bemmel.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2018 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.