Winst voor Lekdetec.nl in eerste competitiewedstrijd
Geplaatst op 02 oktober 2017 om 21:53 uur
Cornelia Fondren voelt zich thuis in Bemmel
Foto: Fons Sluiter
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 16 15 13 21 65
Keus/Royal Eagles 15 16 17 13 61
Bemmel - Met veel spanning werd uitgekeken naar de openingswedstrijd van de competitie, de thuiswedstrijd tegen Royal Eagles uit Apeldoorn. Het Apeldoornse team timmert behoorlijk aan de weg en laat dat gepaard gaan met veel activiteit in de plaatselijke en landelijke pers. Het verschil in voorbereidingstijd tussen de teams was enorm en een ieder was benieuwd te zien waar beide teams nu staan.

Vanaf de opgooi waren de teams aan elkaar gewaagd. Lekdetec.nl had moeite met de zoneverdediging van Royal Eagles maar dankzij goed schutterswerk van Yordi Kathmann en Rowie Jongeling had de thuisploeg na 10 minuten een minieme voorsprong: 16-15.

Het tweede kwart bood hetzelfde beeld en er zat weinig licht tussen de ploegen. Bij Royal Eagles was Marlou de Kleijn in deze fase verreweg de belangrijkste speelster; dankzij haar inbreng was de stand gelijk bij rust: 31-31.

Na rust bleef de wedstrijd aantrekkelijk om naar te kijken met snel op en neer golvend basketball. De Canadese guard van de gasten, Danielle Boiago liet zien een goede aanwinst te zijn een leidde haar ploeg naar een kleine voorsprong na 30 minuten van 48- 44. Maar toen de 'money-time' aanbrak, deed het spel van vooral Cornelia Fondren en de schotkracht van Yordi Kathmann (topscoorder met 18 punten) de balans doorslaan naar Bemmels voordeel: 65-61 bij het eindsignaal.

Een mooie overwinning in een wedstrijd waarin aantrekkelijk gespeeld werd door beide ploegen. Lekdetec.nl had een belangrijk reboundoverwicht dankzij Rowie en Cornelia maar daar stond tegenover dat Royal Eagles hun driepunters beter schoten (8-10, 28,6% tegen 40%). belangrijk was dat bij de Apeldoornse ploeg slechts vier speelsters tot scoren kwamen, de rest bleef steken waar ze begonnen en dat was dit keer de achilleshiel.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2018 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.