Finale Serie Naar Hoogtepunt
Geplaatst op 04 juni 2017 om 15:33 uur
Together strong!
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Solar_systemen Grasshoppers 16 11 7 4 38
Lekdetec.nl 13 12 12 11 48
Bemmel - De strijd om het landskampioenschap van Nederland gaat pas in de 7e wedstrijd beslist worden. Lekdetec.nl en Solar Systemen Grasshoppers laten zien bijzonder aan elkaar gewaagd te zijn. Elke wedstrijd in de finale is tot nu toe zeer spannend verlopen en de wedstrijden werden vaak pas aan het einde beslist. Even terugkijken:

Wedstrijd 1 vond plaats op 17 mei in De Schaapskooi in Bemmel. De favoriete thuisploeg kwam maar moeilijk in het ritme en legde het in de rebound volledig af tegen de Katwijkse vrouwen. En dus wonnen de gasten met 66-69.

In wedstrijd 2 wilden de lijstaanvoerders laten zien dat de eerdere nederlaag een vergissing was. Maar opnieuw lag het initiatief bij Grasshoppers en speelde de Bemmelse formatie een stuurloze wedstrijd. Kansloos werd ook deze tweede thuiswedstrijd verloren met 51-66 en met twee wedstrijden in Katwijk voor de boeg leek Lekdetec.nl voor een onmogelijke taak te staan.

Wedstrijd 3 was razend spannend met een Bemmelse ploeg die net even slimmer speelde dan in de eerdere wedstrijden. Anouk Biesters en Faisal Pasaribu hadden inmiddels de technische leiding in handen en coachten hun ploeg naar een 55-66 overwinning. Gezegd moet worden dat dat gat groter was dan het krachtsverschil in het veld. Maar Lekdetec.nl deed weer mee in de serie!

Het circus bleef in Katwijk en daar vond dus ook wedstrijd 4 plaats. Voor velen van tevoren gezien als een cruciale wedstrijd. Het werd wederom een thriller. Bij een gelijke stand kreeg de Bemmelse ploeg in de laatste seconde een opgelegde kans om op 2-2 te komen maar helaas. De verlenging werd kansloos verloren en daarmee kwam Solar-Systemen Grasshoppers op match- point: 3-1.

Terug in Bemmel werd wedstrijd 5 een do-or-die ontmoeting. Lekdetec.nl hield, luid gesteund door het publiek het initiatief en wist de hoop levend te houden door met 64-56 te winnen. Het eerste match-point was weggewerkt.

In een uitverkochte sporthal Cleijn Duijn vond afgelopen zaterdag wedstrijd 6 plaats. Een zenuwenwedstrjd. Scores waren zeer duur en het verschil tussen de ploegen miniem. Aan het eind bleken de zenuwen van de Gelderlanders net iets sterker dan die van de Zuid-Hollanders. De eindstand 38-48 zegt alles. Nog nooit waren de schotpercentages zo laag en het aantal gemiste vrije worpen zo hoog. Maar het werd dus 3-3!

En nu dan naar wedstrijd 7. Wat een apotheose van een zeer turbulent seizoen. Ook deze wedstrijd is inmiddels uitverkocht: binnen een half uur waren alle kaarten aan de man gebracht.

We kijken er naar uit!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2018 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.