Lekdetec.nl Via Kortste Weg Naar Finale
Geplaatst op 09 mei 2017 om 08:06 uur
Jill Bettonvil uitblinker
Foto: Wim Wilmers
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Dozy BV Den Helder 18 10 17 11 56
Lekdetec.nl 16 15 24 17 72
Bemmel - Het play- off circus van de halve finale reeks tussen Lekdetec.nl en Dozy Den Helder verhuisde naar Den Helder voor de derde ontmoeting.

Terwijl Lekdetec.nl wat zenuwachtig en gehaast begon aan de wedstrijd schoot de thuisploeg direct drie drietjes raak (Nadine Boesaart, Maaike Klein en Britt Zappeij). Maaike Klein voegde daar nog een sterke drive aan toe en dus stond het al 11-4 voordat iedereen in de hal goed en wel zat. De Bemmelse ploeg liet zich niet gek maken en nam het initiatief in een kolkende hal over onder andere doordat Yordi Kathmann en Karin Kuijt Den Helder met gelijke munt terugbetaalden.Zoals wel vaker in deze serie ontspon zich een boeiend gevecht met een klein krachtverschil: 18-16 na 10 minuten.

Twee goede moves van Marloes Roetgerink brachten het verschil op 6 punten. Ook de inside- spelers van Lekdetec.nl hadden goede acties in huis en konden slechts via fouten worden afgestopt. Helaas werden de toegekende vrije worpen matig benut in deze fase waardoor het langer duurde voor Lekdetec.nl de leiding kon overnemen. Het scoren verliep bij Den Helder moeizamer dan in het eerste kwart door de goede Bemmelse verdediging. Jill Bettonvil en Yordi Kathmann schoten de gasten weer op voorsprong in de 18e minuut en die bleef intact tot de rust: 28-31.

In de derde periode was het Jill Bettonvil-time. Zij was ongenaakbaar en schoot tegen een hoog percentage raak wat in haar handen kwam. 11 punten maar liefst in dit kwart! Dozy Den Helder was erg afhankelijk het spel van Maaike Klein (8 pnts in deze periode) en in mindere mate Britt Zappeij en moest toezien dat Lekdetec.nl een gat sloeg dat na 30 minuten 9 punten bedroeg: 45-54.

De thuisploeg vocht met alles wat ze waard waren en met steun van het publiek kwam Den Helder nog terug tot 52-55. Maar de meegereisde Bemmelse fans lieten zich ook horen en schreeuwden hun team naar voren. Net als in de eerdere wedstrijden verkrampte de aanval van Den Helder en 6 minuten lang werd de verdediging van Lekdetec.nl niet gepasseerd. Dat was beslissend; via Karin Kuijt en Jacobine Klerx liep het team van Paul van den Heuvel weg naar 52-69. Coach Meindert van Veen wierp de handdoek en de eindstand werd 56-71.

De beste wedstrijd uit de serie voor Lekdetec.nl. de ploeg speelde als team sterk met Jill Bettonvil als topscoorder (20). Rowie Jongeling had een double- double (13 pnts, 10 rebs). Loyce Bettonvil was niet echt op schot maar pakte wel 9 rebounds. Nu even rust en dan...de finale!
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2018 © Batouwe Basketball en Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.