Routine klus vrouwen Lekdetec.nl
Geplaatst op 04 maart 2012 om 11:13 uur
Yordi Kathmann weer op schot
Foto: © Wim Wilmers
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 18 11 18 21 68
Eurosped Twente 12 8 14 14 48
Bemmel - Zaterdagavond wonnen de vrouwen van Lekdetec.nl eenvoudig de wedstrijd tegen Eurosped Twente. Hoewel de eerste helft nog niet echt overtuigend was, pakten de Bemmelse vrouwen uiteindelijk toch een ruime overwinning, 68-48. Via de eigen livestream, konden supporters nu voor het eerst dit seizoen ook de wedstrijd vanuit huis volgen.

Lekdetec.nl, de nummer vier in de vrouwen eredivisie, was vooraf de gedoodverfde winnaar in de wedstrijd tegen Eurosped, de nummer zes. Drie eerdere ontmoetingen dit seizoen werden ruim gewonnen. De vorige thuiswedstrijd zelfs met 43 punten verschil. De eerste helft startte echter niet zo eenvoudig als vooraf bedacht. De jonge ploeg uit Tubbergen weerde zich dapper en was niet van plan om zich bij voorbaat gewonnen te geven. Lisanne de Jonge en Fieke Ligthart begonnen de wedstrijd sterk en scoorden vijf, respectievelijk zes punten. Lekdetec.nl liep langzaam uit naar een 18-12 voorsprong na het eerste kwart.

In het tweede kwart werd weinig gescoord. Eurosped kwam tot 4 punten terug, 18-14. Lekdetec.nl verdedigde echter goed en Janelle Bekkering was sterk in de verdedigingsrebound, waardoor Eurosped weinig kansen kreeg. Loes Vermeulen pafte er een schotje in en een driepunter van Yordi Kathmann in de 6e minuut betekende een 11 punten voorsprong voor Lekdetec.nl (27-16) en even leek Lekdetec.nl door te pakken, maar van 27-16 werd het, na een rommelige paar laatste minuten waarin Lekdetec.nl veel miste, toch weer 29-20 met rust.

In de rust had coach Renť van der Wielen zijn team goed duidelijk gemaakt dat er een tandje fanatieker en geconcentreerder gespeeld moest worden en dat was in het begin van het derde kwart te merken. Onder aanvoering van Anouk Biesters, zelf goed voor 5 punten in deze periode, had Lekdetec.nl binnen 4 minuten een 19 punten voorsprong genomen, 41-22. Maar net als in de eerste helft was Lekdetec.nl weer niet in staat om die voorsprong vast te houden, laat staan uit te breiden. Veel balverlies, simpele missers onder het bord, gemiste schoten en onnodige persoonlijke fouten maakte dat er geen afstand genomen kon worden van Eurosped. Lekdetec.nl had dit kwart overigens geluk dat Eurosped weinig vrije worpen raak schoot (25%). Niettemin was na het derde kwart de voorsprong in plaats van groter geworden, geslonken tot 47-34. GabriŽlle van de Bosch viel aan het eind van dit kwart geblesseerd uit.

Het vierde kwart begon met een aantal belangrijke scores van Janelle Bekkering en stond het ineens weer 53-36. Langzamerhand begon het gevoel te komen, dat de overwinning wel in de zak zat. In de laatste zes minuten mochten de jonkies (gemiddeld nog geen 17 jaar) dan ook het karwei afmaken. Ook Sophie Burgers mocht nog even bikkelen onder de borden. Charlotte van Kleef maakte twee sterke blockshots en Fenne van der Wielen een prachtige driepunter. Eindstand 68-48.

Met een tevreden gevoel konden er weer twee punten aan het puntentotaal van Lekdetec.nl worden toegevoegd. Komend weekend kan het vrouwenteam van Lekdetec.nl even rust pakken, voordat dit seizoen de puntjes op de i gezet moeten worden in de bekerfinale en de play-offs.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2014 © Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.