Vrouwen Lekdetec.nl doen goede zaken
Geplaatst op 16 februari 2012 om 11:23 uur
Belangrijke bijdrage Gabrielle van den Bosch
Foto: © Wim Wilmers
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
Lekdetec.nl 20 19 30 17 86
Probuild Lions 17 17 22 14 70
Bemmel - Woensdagavond heeft het vrouwenteam van Lekdetec.nl een belangrijke zege geboekt. In Bemmel werd gewonnen van de nummer vijf van de eredivisie CTO Amsterdam, 86-70. Door deze overwinning heeft Lekdetec.nl zich steviger op de derde plek in de ranglijst genesteld. De ploeg uit Bemmel staat nu zes punten voor op het CTO en daarmee lijken de kansen op een plekje in de Play-offs binnen handbereik.

Nadat Lekdetec.nl afgelopen weekend al wist te winnen van concurrent Grasshoppers, werd in de midweekse wedstrijd CTO aan de zegekar gebonden. Lekdetec.nl startte geconcentreerd. Anouk Biesters pakte na een steal de eerste score van de wedstrijd. Dat goede voorbeeld werd gevolgd door Fieke Ligthart, die vervolgens ook nog een mooie drive maakte, 6-0. Zera Butter van CTO Amsterdam, die een prima wedstrijd speelde, verkleinde de voorsprong met een driepunter en de wedstrijd was echt begonnen. Het talententeam CTO antwoorde goed, buitte het lengteoverwicht prima uit en nam een 6-9 voorsprong. Daarna kwam echter de trein Anouk Biesters – Janelle Bekkering op gang. Mooie combinaties zorgden er voor dat Janelle Bekkering 12 punten op rij scoorde. Jarige Loes Vermeulen pakte het laatste schotje dit kwart. Met 20-17 werd het tweede kwart ingegaan.

In het derde kwart liep Lekdetec.nl met 5 punten van Anouk Biesters op rij uit naar een 9 punten voorsprong, 30-21. Een technische fout van Lekdetec.nl coach René van der Wielen betekende echter dat CTO weer kon terug komen tot 30-27. Nadat de scheidsrechters, die af en toe compleet het spoor bijster waren, ook Anouk Biesters een technische fout gaven, wist CTO zelfs een kleine voorsprong te nemen, 33-34. Dit was echter de laatste voorsprong van CTO in deze wedstrijd. Twee vrije worpen van Janelle Bekkering en 4 punten van Loes Vermeulen maakte dat met een voorsprong van 39-34 de rust ingegaan werd.

CTO Amsterdam startte het derde kwart goed en kwam terug tot op één punt 39-38. Toen kwam echter Gabriëlle van den Bosch op stoom. Bijna in haar eentje zorgde zij met 12 punten (!) voor de uiteindelijk bepalende voorsprong. van 42-40 werd het in twee minuten tijd 55-40. Fieke Ligthart, die in verband met haar foutenlast het gehele tweede kwart op de bank had gezeten, zorgde er in de rest van het kwart ook met 12 punten voor dat de voorsprong gehandhaafd bleef. Lisanne de Jonge maakte het laatste punt van Lekdete.nlc van dit kwart, 69-54.

Het vierde kwart werd eigenlijk voor de vorm nog gespeeld. Het publiek in Bemmel was het duidelijk dat de wedstrijd in de pocket was. CTO was niet in staat om dichterbij te komen. De jonkies Fenne van der Wielen en Charlotte van Kleef kregen ook nog kansen om wat wedstrijdervaring op te doen. De laatste pakte nog een prima rebound en interceptie. De wedstrijd werd met een zoneverdediging rustig uitgespeeld. Yordi Kathmann veroverde aan het eind van de wedstrijd nog de bal en dribbelde de laatste seconden uit. Met een stand van 86-70 werd uiteindelijk de kleedkamers opgezocht.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2014 © Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.