Lekdetec.nl opnieuw te sterk voor Den Helder
Geplaatst op 05 februari 2012 om 14:26 uur
Prima debuut Janelle Bekkering
Scorebord
Team Q1 Q2 Q3 Q4 T
BV Den Helder 6 13 17 4 40
Lekdetec.nl 14 12 19 18 63
Bemmel - Gespannen werd natuurlijk uitgekeken naar het debuut van Janelle Bekkering in de eredivisie. Al enkele weken is ze actief op de trainingen en ze mocht nu eindelijk tijdens een wedstrijd gaan laten zien wat ze in huis heeft.

Den Helder begon scherp en nam via tweemaal Randell van der Lee een 4-0 voorsprong. Maar nadat Lisanne de Jonge de 0 aan de kant van Lekdetec.nl van het bord had geschoten, werd de verdediging van de Bemmelse ploeg aangescherpt. Janelle Bekkering scoorde haar eerste punten in Nederland en langzaam liepen de gasten weg omdat de thuisploeg vanaf de derde minuut niet meer tot scoren kwam in dit kwart. Maar Lekdetec.nl miste teveel makkelijke kansen waardoor de achterstand voor Den Helder na 10 minuten nog te overzien was: 6-14.

Een periode brak aan waarbij de verdedigingen aan beide kanten het overwicht hadden. De thuisploeg wist de achterstand te verkleinen door drie scores op rij van Romy Calderon Cruz vanaf de kop van de bucket. Maar de punten bleven duur en de schoten van buiten wilde maar niet vallen. Teken daarbij op dat het aantal turn- overs in dit kwart aardig opliep en je hebt het beeld te pakken.Typerend was dat er in de eerste helft precies 1 driepunter geproduceerd werd (Laura Kooij). Door die driepunter kwam de thuisploeg na 18 minuten op drie punten (17-20) maar het slotaccoord voor rust was weer voor de Bemmelsen. 13-12 was de score in deze periode en dat zegt genoeg. Lekdetec.nl kon gaan rusten met een voorsprong van 7 punten bij een stand van 19-26.

Ook in het derde kwart lukte het Lekdetec.nl niet om een echt gat te slaan. Via tweemaal Lisanne de Jonge liep de ploeg weg naar een elf punten voorsprong maar twee driepunters van Den Helder verkleinden hun achterstand weer net zo makkelijk. Lekdetec.nl bleef moeite houden met scoren maar Anouk Biesters en Janelle Bekkering stonden geweldig te rebounden en zorgden voor veel herkansingen in de aanval. Fieke Ligthart begon zich ook met het scoren te bemoeien en toen Yordi Kathmann in de 8e minuut na rust de eerste (!) driepunter voor de Bemmelsen liet aantekenen, ontstond het gevoel dat het niet meer mis kon gaan bij de fans van de Gelderse formatie. Met 19-17 werd dit kwart gewonnen maar nog steeds stond Den Helder op minder dan 10 punten.

De pijp bleek na 30 minuten leeg bij Den Helder. Lekdetec.nl plaatste een 14-0 run en daarmee was de strijd beslist. Fieke Ligthart kon haar score opvijzelen en Anouk Biesters leverde opnieuw een sterke partij af. Gabrielle van den Bosch deed het zeer degelijk op de point guard positie in haar oude thuishaven. Zij beloonde haar harde werken met een mooi drietje. Loes Vermeulen verrichtte weer veel vuil werk en Janelle Bekkering toonde aan een duidelijke aanwinst te zijn voor Lekdetec.nl. Haar 'niet lullen maar poetsen' mentaliteit is van harte welkom in Bemmel. De eindstand werd 40-63 waarbij coach Rene van der Wielen vooral over de 40 van de tegenstander zeer tevreden zal zijn.
Webdesign by    Sitekraft Media|Copyright 2014 © Stichting Topbasketball Lingewaard. Alle rechten voorbehouden.